23.3.2011

אחסון יין, איך עושים את זה נכון

רבים מאיתנו קונים יין, ברוב המקרים תמיד יש לנו מספר בקבוקים, בדרך כלל מהרגע שרכשנו
בקבוק ועד לרגע שבו נשתה אותו, יכול לעבור גם 7 שנים. תלוי בייעוד היין, ליישון או לשתייה
במועד קרוב.

חשוב לדעת, יין צריך להישמר בתנאים מסוימים מאד. אם אין לכם מקרר יין,
כדאי שתמצאו את הנקודה בבית שבה יש הכי מעט שינויים של אקלים. כמובן כאשר
אין חשיפת שמש לאותה נקודה. המקום הקריר בבית.
תמיד עדיף לשמור יין בשכיבה, בעיקר למען מגע בין הפקק שעם ליין עצמו.
לשמור על תקינות הפקק.

יין לבן למשל, תמיד נהוג לשמור במקרר, אך יש לשמור אותו עם כלל היינות.
אך ורק מספר שעות לפני השתייה יש להכניסו למקרר.
יין שנמצא במקרר זמן רב מידי, עלול לההרס.

חשוב מאד לזכור, רוב היינות שאנו שותים במהלך השנה הם יינות צעירים.
כאלה שלא נועדו ליישון רב(מעבר ל3 שנים). על כן לפעמים אחרי מספר שנים
שוכחים לפתוח את הבקבוק והיין מתקלקל.
לכן חשוב מאד תמיד לבדוק אם אין לכם יין שצריך להתחיל להתכוונן לשתות אותו.
אפשרי מאד להכין רשימה(על דף או באקסל) עם רשימת היינות כדי להיות מעודכנים
מבלי לגשת בכל רגע למקרר או למקום בו מאוכסנים היינות.

במידה וכבר פתחתם ושתיתם אך לא סיימתם את הבקבוק. בלי משאבת וואקום היין יחזיק לכם
בגג עוד יום(שוב תלוי ביין). עם משאבה זה יגיע בממוצע לעוד 4 ימי שתייה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה