16.3.2011

פקק שעם או פקק מתברג?

נושא שמרתק את כל עולם היין, עד לפני מספר שנים פקק השעם היה המוביל והיחידי
בזירת פקקי היין.
עם הזמן החלו להופיע כל מיני תחליפים זולים יותר כמו פקק סיליקון למשל.

קצת רקע, השעם הוא חומר עצי שמופק בפורטוגל. הוא גמיש ואי חדיר לנוזלים.
60% מייצור השעם הולך לפקקי היין.
מחירו של השעם יקר עקב רמת ביקוש גבוהה,ועקב כך שבעצם מתחילים להרגיש במחסור של שעם.
כמו כן פעילות הפקת השעם מתבצעת רק פעם בשנה.

פקק מתברג? ממש כמו שאתם מכירים מהמשקאות הקלים שאתם שותים.

אחת השאלות שעולות היא האם פקק השעם נותן משהו ליין שפקק מתברג לא נותן?
כנראה שבעיקר רומנטיקה, מה שכן פקק מתברג מונע טעמי לווי.

הפקק החדש אינו פוגע באיכות היין, וניסויים שנערכו במספר יקבים בצרפת למשל ביקב שאטו הו-בריאון
המפורסם. נעשו בהצלחה רבה.
במספר מדינות בעיקר בעולם החדש כגון אוסטרליה וארה"ב החלו כבר מכירת יינות עם פקקים מתברגים.
באוסטרליה למשל יקב פנפולדס עשה מעשה כדי לנסות לחנך את הקהל שלו, ולהראות ששעם זה לא כל היין.
היקב בחר לשווק את יין הדגל שלו GRINGE (שנמכר במחיר של 500 דולר) בגרסה חד פעמית כדי להראות
שהפקק לא פוגע באיכות, וכיום היקב משווק את הסדרה ה3 היוקרתית שלו עם פקקים מתברגים.

בצרפת למרות שהניסויים על יינות איכות צלחו יפה, עדיין קיימת התנגדות לשימוש בפקקים בעיקר
מטעמי מסורת.

בשיחות עם אנשי יין ישראלים, נאמר שגם הם במידה ויתנו להם 2 בקבוקים זהים, אך אחד מהם יהיה פקק מתברג
יבחרו בשעם.  הקהל הישראלי כנראה עדיין לא מוכן לקבל את הפקק המתברג ומיחס את זה לזול ולא איכותי.
שכן הרבה אנשים שנשאלו בנושא אמרו שהפקק מבחינתם הורס את היין ואת ההנאה ממנוו.

כמו שנאמר כבר, השעם נתן בעיקר רומנטיקה, האם מדובר בסטיגמה שיהיה קשה מאד לשנות?
סביר להניח שכן. צריך להרים את הכפפות ולהתחיל ללמד את קהל היין שבעולם החדש, צריך
לקבל גם פקק חדש.
הכל תלוי בקהל הצעיר, שאוהב לחדש ולאמץ דברים חדשים. ובכך להנות גם מיינות עם פקק מתברג.
מהי דעתם בנושא הזה?


פקק מתברג 


פקק
שעם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה