2.2.2011

היין המקופח בישראל , היין הלבן

בעשור האחרון חלה עלייה בתרבות צריכת היין והתעניינות במוצר הזה.
מטז ומתמיד היין האדום היה על שולחננו, בין אם לקידוש של שבת או סתם
שבאים חברים. כנראה שבעקבות כך הרבה מאיתנו התרגלו לטעם של היין האדום,
ומי שנשכח מעט מאחור הוא היין הלבן.

אז מה יש ביין אדום שאין בלבן? האמת שאם חופרים קצת אין הרבה הרבה הבדלים.
בתור אחד שהיין האדום לכל סוגיו תמיד היו יותר מעניינים, הופתעתי לגלות
את נעימות הרכה ואפילו קשיחות ביין הלבן.

כולנו מכירים את הקברנה/מרלו ואת השרדונה. פשוט כי ככה זה מופיע בתפריטים של מקומות בילוי.
ברעיון הבסיסי אין תחרות בין 2 סוגי היין.
שניהם באים מצויין בזמן הארוחה כל אחד בזמנו שלו.
היום נהוג שתחילת ארוחה נפתחת עם מתאבנים ולכן גם נתאים יין לבן לשלב הזה
את הארוחה עצמה נשלב ביין אדום טוב, אם הארוחה חלבית ניתן למצוא גם יינות
לבנים שיעשו את העבודה מצויין ויתאימו נהדר למשל כמו שרדונה ללא עץ.

בתקופת הקייץ הכי נעים לשבת וללגום יין לבן עדין, כזה שיקרר קצת את החום
במיוחד במדינה כמו שלנו.
לא חייבים לבחור לאהוב אדום או לבן, אפשר את שניהם.

ישנם אזורים בצרפת שמייצרים יין מהמשובחים שיש כמו למשל הרמיטז מצפון עמק הרון, שמשתמשים אך ורק
בזני הענבים מרסן ורוסן. גם קונדריאו נחשב לאיזור שבו מייצרים יינות לבנים איכותיים.
אם אתם מעוניינים בשרדונה, איזור שאבלי שליד בורגון, הוא המומלץ ביותר, שרדונה ללא עץ( יש אפילו כמה יקבים בארץ
שמנסים לעשות את השרדונה באותה השיטה).

באוסטרליה למשל יש יקב שמייצר יין שנקרא לאפינג מקפאי שמורכב מ 94% שיראז ו 6% ויונייה שהוא בעצם
זן ענבים לבן, בלנד מעניין מאד, שנותן לשיראז בעצם טעמים שאין כמעט לאף שיראז אחר.
הייקב דארנברג יכול להיות ההתחלה שלכם בעולם הלבנים. יינות שנעימים בפה, קלילות כייפית.
כדאי לנסות את הרמיט קראב(ויונייה ומארסן).

מה אתם אוהבים? יין אדום? יין לבן?


שילוב נהדר של אדום ולבן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה