17.2.2011

קצת על : גם אדומים מבעבעים

לפעמים שמסורת היא רק מסורת.
רובנו מכירים את היינות הרגילים שהם יין אדום,לבן והמבעבע הלבן.
על אף העלייה במודעות בשנים האחרונות, עדיין יש יין אחד שקצת נחבא אל הכלים.
לא הרבה יקבים מיצרים אותו, ומי שעושה אותו טוב, מרוויח בענק.
כמה ממכם מכירים את היין האדום המבעבע(Red Sparkling Wine)?

כמו שנכתב למעלה, מספר מועט של יקבים מייצרים אותו, וגם לו יש כל מיני סגנונות.
אז מבחינת ייצור היין התהליך זהה, אך הזן ענבים הוא שונה מאד.
לרוב משתמשים בענבי השיראז כדי לייצר את היין הזה ויש מקומות בעולם שמשתמשים
גם באדומים אחרים.

היינות המבעבעים האדומים ניחנים ברעננות ונעימות בפה, ולמי שמאס קצת מהמבעבעים הרגילים,
מוזמן לנסות את האדומים.
הנה מספר המלצות למבעבעים אדומים.

Peppermint Paddok - של יקב ד'ארנברג האוסטרלי, בדרך כלל משתמשים בשיראז כדי לייצר את היין
אך ליין זה משתמשים בזן הענבים שמבורסין (Chambourcin)  ע"פ ניק ג'יימס מרטין מהיקב, מבוצע העברה
של הענבים דרך מינון של ענבי שיראז וגראנז מיושנים ומעושרים(באלכוהול). לטענתו הצבע הסגלגל של הענב
הוא אחד הגורמים לשימוש בו ביין, וזה גורם ליין להיות נהדר. (לדף טעימה לחץ על השם)

באיטליה ניתן למצוא את ה Rosso Sandi  של Villa Sandi - מאזור ונטו שמביא לעולם המון יינות איכותיים
ניתן למצוא גם מבעבע אדום. השוני מהאוסטרלי הוא שכאן משתמשים בקברנה/מרלו וקצת ענבים
מקומיים. היין מתאפיין בריחות וטעמים של פירות יער שחורים,תותים ואוכמניות.

לאלה שמחפשים אפילו עדין יותר, ניתן למצוא את הלמברוסקו שהוא קצת יותר מוכר
לקהל הישראלי. אמנם מדובר ביין מבעבע, אך הוא שונה מאד מה-2 הראשונים.
הוא קצת פחות מבעבע, והרבה יותר מתקתק.

מומלץ מאד לנסות לפחות פעם אחת. טווחי המחירים נעים בין 40 שח לזול עד 100 שח ליקר.

למברוסקו

Peppermint Paddok
Rosso Sandi


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה