15.2.2011

קצת על : אזור היין של בורגון

אחד מאזורי היין החשובים בצרפת, שבו מייצרים את כמה מהיינות המיוחדים
שיש היום בעולם היין.
עם זן ענבים שאוהב לגדול כמו שצריך רק שם. בורגון זכתה לשם עולמי, וליין מצויין.

בורגון מתחלקת למספר חלקים, כאשר העיקריים ביניהם אלה קוט ד'אור וניור סון לואר.
כאשר הישובים המרכזיים הם מקון ובון שהיא שבעצם בירת האזור.
זני הענבים הגדלים באזור ורק בהם משתמשים הם פינו-נואר ושרדונה(קיימים עוד 2 זנים אך הם בשימוש בכפרים שליד).

אזור נוסף שצמוד לבורגון ויש כאלה שאפילו משייכים אותו לבורגון הוא בוז'ולה. כאשר יש מספר יקבים אשר
מיצרים יין משני האזורים ביחד. לבוז'ולה קיימים 3 דירוגי חלקות, גרנד קרו,וילאז' והיין הרגיל. זן הענבים
שבו משתמשים הוא גמאי(אחד מהשתיים).

עוד אזור שהוא צמוד לבורגון הוא שאבלי, שממנו מגיע השרדונה. גם בבורגון עצמה יש מספר חלקות מהם מייצרים
יין לבן.

בבורגון קיים חוק אזורי אשר מגדיר את איכות היין וכל היקבים חייבים לפעול לפיו.
"appellations d'origine controlle"  הוא סימן ליין האזורי ולעובדה שהיין נעשה ע"פ החוקים והמסורת.
באזור קיימים מספר דרוגים אשר קובעים בסופו של דבר בכמה היין ימכר, ואיזה יין נחשב לאיכותי יותר.
היינות של הגרנד קרו מגיעים מהאזור הגבוה והמרכזי של קוט דנואי , אשר מחזיק 24 מתוך 25 חלקות הגרנד קרו.

כפר נוסף באזור הוא מקון אשר בו מייצרים יינות זולים ועדינים יותר מזן הענבים גמאי.

מזג האוויר בבורגון הוא קיצוני מאד, כאשר לא ניתן לצפות את החורף או הקיץ. מזג אוויר זה בשילוב
של אזור עם טרואר מגוון מאד ומיוחד בעצם השילוב ליין הכל כך מיוחד שהם מייצרים.
בניגוד לבורדו שבה האיכות היא לפי שאטואים, הדרוג איכות של בורגון מתייחסת לאדמה/חלקה ממנה
נעשה היין.

החלקות :
Grand cru - הדרוג הגבוה ביותר, מיוצר ממספר חלקות מצומצם לפי חוקי ה AOC המקומי.
בסה"כ מדובר ב2% מסה"כ הבציר השנתי. זיהוי היין יעשה ע"י כך שבתווית יצויין החלקה בצרוף המילים
גראנד קרו ולא יופיע שם הכפר. יינות איכותיים במיוחד בדרוג זה יכולים להתיישן מעל 15 שנה.
Premier Cru - חלקות איכותיות שמביאות 10% מהבציר. יינות מדרוג זה יכולים להתיישן עד 5 שנים.
הזיהוי יעשה ע"י התווית בה יצויין שם הכפר בצרוף הדרוג, ושם החלקה ממנה נעשה היין.
Village - עשוי ממספר חלקות מאותו כפר,36% מהתוצר. יישון של עד 4 שנים.
על התווית יופיע שם הכפר בלבד ממנו נעשה היין.

טרואר והדרוג של בורגון
המיוחדות של הטרואר כזאת שצמוד לחלקה איכותית,מספר צעדים ממנה תהיה חלקה פחות איכותית ולכל אחת
בעלים שונים. למרות שהם בסה"ב צמודים אחד לשני.
כמה מחלקות הגרנד קרו : שמברטין, קלו דו וואי, לה רומנה,מויסוני,רומנה קונטי ומונרשה.

שמות של כמה מהיקבים המובילים באזור : דומיין ואן רומנה(בעלים של חלקת רומנה), שאטו פומרד,מסיון ג'אפלין
בושארד ופילס, לואי ז'אדו.

יין לבן נוסף שמיוצר באזור בורגון הוא האליגוטה(שם הענב). נחשב לאיכותי.

תווית יין של Premier Cru
תווית יין של Grand Cru













כל יקב מציין היכן יוצר היין והאם היין רק בוקבק ביקב.
יש לשים לב לכך.
רשימה של כלל היקבים הפועלים באזור ניתן למצוא כאן 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה