3.2.2011

טעימת יין : Poggio AL Tufo של יקב טומאסי

אני מאד אוהב לטעום יינות עם סיפור מאחור. כמו שידוע איטליה שייכת לעולם הישן, יש חוקים
ברורים מאד לכל איזור, ויקבים פועלים לפי אותם חוקים עתיקים.
יש יקב שנקרא Tommasi אשר משכנו הראשי נמצא באיזור ואלפוליצלה(אזור ורונה). היקב ידוע ביין האמרונה
שלו ונחשב למותג יין בארץ המגף.

מה מיוחד ביין של הטעימה?. משפחת Tommasi החליטה להקים יקב גם בטוסקנה אשר באזור זה היין שונה והמסורת של
האזור מאד מאד מקובעת.
היקב (וגם שם היין) הוא Poggio Al Tufo שבתרגום לעברית זה גבעת האדמה הוולקנית.
מחלקת האדמה רומפיקולו.
היין הוא 60% סנג'ובזה שזה הזן של האזור והחידוש הוא 40 % קברנה.
בהחלט מעניין.

צבע היין הוא אדום כהה ועמוק.
ריחות  שנעים מפירות יער שחורים,דשא,אדמה. ריק טיפה חזק אך נעים מאד.
מבחינת הטעמים היין מתפתח במעט עם הזמן והתיבול ובעיקר פלפל שחור בהחלט מורגש,
יש תחושה של פרי מרענן בשל שנותן תחושה ממש כפית בפה.
הסיומת ארוכה ומורגשת בפה, ליין גוף בינוני.

לטועמים בתקופה הקרובה עדיף לתת ליין לנשום כ 40 דקות לפני השתייה כדי להנות
מהיין כמו שצריך.
בהחלט יין שנותן תמורה למחיר שלו

מתאים לאכול עם פסטה איטלקית וגבינה צעירה וטרייה.
גם עם בשבל עגל לאוכלי הבשר.

ניתן למצוא בחנויות בטווח מחירים של עד 70 שח.

פוגו אל טופו, תמורה טובה למחיר

עושה חשק לפסטה

התווית של היין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה