25.1.2011

יינות קינוח - בורדו זה לא רק יין אדום

רובנו יודעים שבבורדו מייצרים יינות אדומים שזכו ליוקרה שאין להרבה אזורי יין אחרים בעולם.
הרבה לא יודעים שליד בורדו ויש המחשיבים את האזור כשייך, ישנו אזור יין שנקרא סוטרן,
ומייצרים בו יינות קינוח מהטובים בעולם, וגם הם זכו למעמד שונה מיינות קינוח אחרים בעולם היין.

הסוטרן מורכב מזני הענבים סובניון בלאן וסמיון. עם השנים גילו שהענבים נפגעו מריקבון שנקרא בוטריטיס.
בהתחלה כמובן שהרבה מגידולים נהרסו, אך עם השנים הפך הריקבון לאחד מסממני היין והוסיף לו טעמים
מיוחדים וכאלה שמחקים בהרבה יינות אחרים בעולם. סוטרן הוא אחד מאזורי הגידול היחידים בעולם
בהם הבוטריטיס מופיע בצורה טבעית.

הפטרייה עצמה(הבוטריטיס) נובעת מכיוון שבאביב האקלים המשתנה בין נהר הג'ירון והסירון שנמצאים
כ 40 ק"מ מסטורן, יוצר מן ערפל בערב שהוא הגורם לצמיחת הריקבון בענבים.

כמו בבורדו עצמה, בה מדורגים היקבים לפי רמת איכות היסטורית, גם סוטרן מדורגת.
היקב היחידי שנמצא בסטטוס של Premier Cru Superier הוא יקב Chateau D'Yquem.

כמו שנאמר זני הענבים בם סובניון בלאן וסמיון, אך אם הסובניון בלאן הוא המרכיב העיקרי ביינות
לבנים של בורדו, ביינות הקינוח של סוטרן הזן השולט הוא הסמיון באזור ה 75%.

רובנו הולכים לחנות יינות כדי לקנות יין קינוח לארוחת שישי או החג, לשימוש מהיר ביין.
את יינות הסוטרן ניתח לשמור למשך שנים ארוכות( מה שלא מאפיין יינות קינוח שלא מהאזור)
כך שגם בצירי 88 ו 89 שנחשבים לשנים מצוינות עדיין ניתן לשתות ולנהות.
אם ברצונכם לרכוש יין קינוח איכותי באמת תרשמו לעצמכם, 1997 הייתה שנה טובה
ואיתה גם 2001 ו2003.

יינות סוטרן יקרים משמעותית מיינות קינוח אחרים(למעט ה ICE WINE), ונעים באיזור ה 300 שח(ל350 מ"ל)
ומעלה.
היין מתאפיין בטעמי אפרסק ודבש, ואם אתם נתקלים ביין כזה ורואים לכלוך לבן ביין, תדעו שאין בעיה, אלא מדובר בסימן היכר ליין סוטרן לא צעיר.

תווית של יין מאזור סוטרן, הכיתוב ברור
2001 הייתה מצוינת, סוטרן












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה