12.1.2011

מסורת לא משנים - בורדו ארץ היין

אזור בורדו בצרפת היינו אחד מאזורי היין המפורסמים בעולם, ולעתים כאשר אנחנו רוצים יין טוב אנחנו ניגש
למוכר ונבקש יין בורדו. האם אנחנו יודעים מה הכוונה ליין בורדו? מה הסיבה שיינות בורדו והיקבים שבאזור
הם מותגים בעולם היין?.

הנה קצת מידע על איך מדוע ולמה בורדו היא בורדו.

מאז ומתמיד בורדו הייתה ידועה כאזור המתמחה ביצירת יין איכותי. האדמות שבאזור הן איכותיות מאד(cru)
גרמו לתושבי חוץ לבוא להשקיע בכמה טירות(שאטו) כדי להתחיל לגדל יין.
ב1855 בתערוכה ביקש שליט צרפת נפוליון השלישי שיתנו לו רשימה מסודרת של כל היקבים בבורדו
מכיוון שמדובר בכמות גבוהה מאד של יקבים, ביקשו עוזריו של נפוליון מסוחרי היין שידרגו
את היקבים לפי איכותם ומעמד בעלי היקב.

מאז אותה בקשה, בוצעה חלוקה ל 5 דרגי איכות, כאשר הבכירה כוללת בתוכה 5 יקבים שהם נחשבים גם לטובים ביותר
בבורדו. היקבים הם : שאטו לאפיט , שאטו מוטון , שאטו מרגו , שאטו הו-בריאון והאחרון הוא שאטו גראב.
כל היקבים הם מאזור מדוק (Medoc) כאשר שאטו גראב הוא היחידי מאיזור גראב ברשימה.

באיכות הדרגים הבאים נמצא יקבים כמו שאטו לאוויל פויפרה או שאטו פישון לונגוויל.
ב1953 בוצע דירוג היקבים של אזור גראב.

כיום ההבדל המהותי ביותר בין הדירוגים הוא המחיר, יקבי הדירוג הראשון יכולים ואף דורשים
מחירים גבוהים הרבה יותר מאשר יקב בדירוג אחר. כמובן שהיינות של הדרגים הנמוכים
עדיין עושים יין מצויין, ובעיקר פונים לשוק ה VFM(איכות ביחס למחיר).
בורדו מחולקת ל 2 גדות שבניהן עובר נהר הגירונד(תלוי איך מבטאים את השם)
בגדה השמאלית  שכוללת את מרגו ואת גראב תערובת הזנים היא קברנה מרלו וקברנה פראנק
כאשר בגדה השנייה הבלנד הוא מרלו קברנה וקברנה פראנק.

שאטו לאוויל מאיזור הדירוג השני אפשר למצוא במחיר של 300 שח

                               תווית של שאטו מוטון רוטשילד. בציר צעיר ניתן למצוא ב 1500 שח


חובבי היין הוותיקים שומרים אמונים לצרפת ובעיקר לאזור בורדו.

 למידע נוסף ניתן לפנות לאתר http://www.bordeauxwinelocators.com/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה